stress

att man aldrig lär sig. Hade ju skrivit ett långt inlägg, så försvinner allting. som vanligt då..

Ska strax iväg till dagis och hämta Elna, sen ska vi in till stan och fika med Ullis! Det var ju 2 dagar sen sist vi sågs, så jag tycker att det är dags nu! Hehe.
Tänkte svänga in på Yves Rocher samtidigt och köpa in lite nya tvålar och sånt. Det behövs ju alltid! :)
Känner mig super stressad då jag inte vet om jag hinner med DS bussen eller Rbn i tid.. måste skaffa körkort!

Jag vet att ni tycker om bilder, så jag slänger in en på Elna när hon fick provköra pappas bil för första gången, (självklart var den parkerad och avstängd!)



En bra dag

Både Niklas och jag har vart lediga idag, vi har slappat och vart i centrum och fixat med lite bankärenden och sånt :) Köpte nya solbrillor och 2st tröjor på Gina också! Nicke hittade lite fina kläder på dressman också.
När vi hade h'mtat Elna på dagis så drog vi vidare till svärföräldrarna. Vi hade med oss egen mat och skulle äta tillsammans, men dom hade så mycket tacopaj så vi fick äta det istället ;) snällt!

Nu sitter vi framför big brother och äter ost och kex, kan inte bli så mycket mysigare!

Måste slänga in en bild på min fina tjej när hon hade maskerad på dagis! :)









ÄNTLIGEN!

Nu har jag äntligen en ny telefon som fungerar! :D Det blev en  röd W995 aom jag spanat in under en alldeles för lång tid! Billig och bra som attan! (än så länge!) ;) Tror att jag kommer vara helnöjd :)




ger ormar otur?

Det säg att om man drömmer om ormar, så ger det otur. Natten innan Pysen dog så drömde jag om ormar. I natt hade jag ytterligare en dröm om ormar och Niklas svarar inte i telefonen. Kan inte låta bli att tro att någonting kan ha hänt honom. Börjar jag bli helt galen eller vad är det frågan om? Vad tror ni, ger ormar otur eller är det bara skrock?


Helg

Jaha, gott folk. Nu är det fredag igen. vad ska ni hitta på i helgen?
Jag ska in till centrum om ett par timmar, Niklas ska klippa sig.. Sen kanske vi ska in till Ikea med Sofie, Jimpa och lillen. Deras bil har tydligen gått sönder, så vi får se om dom kommer iväg. :) Håller tummarna!


Thaithaithai.

Sitter och trycker i mig thaimat nu för tredje dagen i rad. Det är ju så otroligt jävla gott. Sen är det inte dåligt att ha gjort den själv heller ;)
Känner mig ovanligt pigg idag, kan det bero på att Elna sov i sin säng hela natten? Hon har börjat med det nu, men har i ett par dagar velat sova mellan mig och Niklas. Så himla mysigt! Älskar att sova när vi ligger och håller om varandra hela natten.. :)

Snart våra bästa år, någon mer än jag och Ullis som följer såna skitprogram? ;))

R.I.P

Jag har gråtit i flera timmar. Min underbara Pysen. 14 år gammal blev du. Du fanns med under hela min uppväxt. Du lovade mig att aldrig dö. Aldrig lämna oss. Idag gick du bort i lungcancer. Kan inte förstå hur ont du måste haft det. Jag hoppas att du har det bra där uppe i himlen nu och att du ser ner på oss med ett stort stort leende. Du är älskad och saknad av Alla. Vila i frid.


Recept!

igår kväll fick jag ett ryck och ställde mig och gjorde ananas-kaka. Det är ju förjävla gott!

Tänkte slänga upp receptet här för er som är intresserade.. :)

Ananaskaka för ca 10pers;

Till degen;

150g smör
0,5dl socker
3dl mjöl
1tsk bakpulver

Fyllning;
2st ägg
0,75dl socker
300g krossad ananas
3dl turkisk yoghurt
2tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200grader.
Smält fettet och rör ner övriga paj ingredienser i det. Rör till en deg. Tryck ut degen i en ugnsfast form
Vispa ägg och socker. Blanda i ananas, yoghurt samt vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet och sätt i mitten av ugnen i ca 45min. Låt kakan svalna lite så den hinner stelna till.

Varning för fetma!  Ni som vill se ut som Kissie, bör ej äta den här kakan då man aldrig kan sluta att äta..Jag trycker i mig en hel paj själv på bara någon dag. Älskar den verkligen. En perfekt sommar kaka, men fungerar lika bra året om! ;)

Lycka till!

Förlåt!

Ledsen för den dåliga uppdateringen.. har haft fullt upp minst sagt!

Måste ju berätta om i Lördags!

Jag började dagen med att jobba till klockan 15 (vad annars) ;)
Därefter mötte jag upp Ullis i Centrum där även min sambo, dotter och svärmor var. Superkul! :)
Vi åkte hem och fick stressa som fan med kläder osv, Jag visste ju inte ens vad jag skulle ha på mig..
Det blev iallafall vita jeans-leggings med en persiko-färgad tubtop. sött!
När vi va klara runt 17-tiden så körde min snälla sambo oss till Mörby där vi kunde ta tuben iväg mot hammarby sjöstad och Anna!När vi kom dit var Anna, karin och Daniel i full gång med att fixa med all god mat. Fick sen reda på att 15pers till var på ingång.. Förfestade fram till 12slaget och därefter tog vi taxi till Sturekompagniet!
hade verkligen en toppenkväll. Jag dansade..JAG DANSADE! Det händer Aldrig! Kan meddela såhär i efterhand att jag inte minns vilka låtar som spelade för att jag rörde mig tok mycket.. och jag Skäms så in i helvete! Någon som har en påse som jag kan gå runt med ute? Hehe ;)

Det var iallafall tok mycket människor där och såklart var toaletterna längst ner, så man fick tränga sig igenom allt folk. (eller göra som jag och ställa sig på dansgolvet för att sedan bli knuffad till toaletterna av alla dansande tyranner.. Fick framtänderna av också. Inte hela om tur var, men bitar av dom lossnade, Så det blir ju en rolig tandläkar-kostnad sen.. suck!

hur som helst, Tack för en toppenkväll!


Möte

Tänk vad mycket man kan lära sig genom att bara lyssna! För ett tag sen så skrev jag väl om att jag var på en matlagnings-kurs. Eller? (Minnet är bra men kort..)
Idag var jag iallafall på ett möte och lärde mig lite mer om mat hos personer med demens och diabetes typ 1 & 2 osv.. riktigt spännande faktiskt! Det kanske hjälpte lite extra att hon som höll i mötet var så duktig! Dietist dessutom!
Jag har aldrig vart någon som har lätt att ta in iformation genom att bara lyssna, jag vill helst testa på att laga maten osv, men nu känns det faktiskt som att det har varit en riktigt lärorik dag :)).

Ska be gubben slänga in lite nya, fina bilder på datorn idag. Trots att vi har en superbra digitalkamera så tar vi mest kort med hans Iphone. ;)


Lika eller olika?

Är vi människor verkligen så lika som det sägs? Eller är vi helt olika? Jag menar, jag väljer att leva på mitt vis, tryggt och glatt. Men andra väljer att gå den andra vägen och leva bland hot, oroligheter och depression. Det är konstigt vilka vägar vi väljer att gå. Förhoppningsvis kommer man ur alla elakheter och kan börja leva i trygghet, ha ett roligt och lärorikt, inspirerande liv. Jag tror ändå att vi människor kom till jorden för att befolka oss (bland annat), men för att ta sig framåt i livet så måste man först gå massor av år i skolan, sen ska man jobba och slita, ta hand om ungar OCH sig själv. När har man egentligen tid att roa sig, bara vara? Det är en av anledningarna till att jag tycker att man ska gå rätt väg i livet - då får man ju allt i ett och samma paket!


Ensam hemma.

Yehapp. Elna är tillbaka på dagis vilket nog är skönt för henne! :) Niklas jobbar och själv sitter jag här och gör ingenting..

Tänkte nog äta något snart.. för tidigt för pommes och Schnitzel? Aldrig! Man mår bra av mat! ;)

Lägnhets letandet fortsätter. Igår åkte jag med svärmor till Vallentuna och tittade på en sjukt snygg lägenhet! Hade fjärilar i magen när vi åkte däifrån och kunde knappt sova i natt.. Hoppas vi får den!! Det jag och Niklas hade pratat om som var negativt var att det var ett rum för lite (det är bara en tvåa..) men när jag klev in i hallen och drog speglarna på väggen åt sidan så var där ett "hemligt rum" :D Det kunde ju inte vaa mer än perfekt! Inte tillräckligt stort för Elna och tyvärr inga fönster. Det är mer en stor garderob, datarum eller något.. Mina tankar drogs mer åt att hänga upp kläder och låta alla Elnas leksaker vara där inne, då kan ju Elna leka som hon vill och vi slipper ha leksaker överallt :)) Självklart får hon leka vart hon vill -så länge det är säkert- men det skadar ju aldrig att kunna skjuta för speglarna och slippa se alla leksaker när hon sover ;)


Jag Måste måste måste slänga in nya bilder på datorn. Det var sjukt länge sen nu.. hittade iallafall den här bilden på mig och Sara när vi tittade på The Boppers och TT Grace (dåvarande the tributes)! Länge sen! Måste erkänna att jag saknar den tiden! 


Home sweet home.

Idag var vi och tittade på 2st lägenheter här i närheten. Lägenhet nummer ett var faktist större än jag trodde! Dock för litet kök och för mycket att göra..
Lägenhet 2 var tokliten! Går inte alls! Och helt i fel område. Lite kräsen får man väl vara ;)
Har faktist hittat en lägenhet på hemnet som vi ska iväg och titta på imorgon om Nicke kommer från jobbet lite tidigare! Superfin! :))

Sitter för tillfället och lyssna igenom melodifestival-låtarna som jag missade igår när jag jobbade. Är inget fan av melodifestivalen direkt, men det är väl bra att ha hört låtarna när alla andra pratar om dom :)


En titt på ny lägenhet.

Sitter just nu och inväntar svärföräldrarna. Dom kommer hit så ska vi promenera iväg och kika på en ny lägenhet! :) Blir spännande.. Den här lägenheten som vi har för tillfället är såld och vi ska vara ute senast den 11/6 :/

Fyfan vilket väder vi hade här igår, + 10 grader! Riktigt mysigt. Sommarkänsla x3 någon?
Ska bli skönt att kunna fira Elnas 2års dag utomhus! :))

Hörs sen!

Matlagningskurs!

Ska strax iväg till centrum och lämna Elna hos sin farmor. Hon är sjuk igen och har inte vart på dagis sen i Tisdags..

Niklas jobbar och jag själv ska på en matlagnings-kurs med jobbet. Blir spännande! Har för mig att det var lite enklare matlagningar och så för äldre, de behöver ju lite mer fett :)) Kursen håller på i från 13-16.

Nåja, Elna välte precis ut hela vattenglast över sig, så måste kila!

Ha det kalas mina vänner.

Mäklaren.

Ska strax iväg till bussen med min lilla tösa, tror vi ska till täby centrum en snabbis och sen vidare till Gribban. Mäklaren kommer hit med någon snubbe om ett tag och då får vi inte vara kvar.. Vi får se vart vi flyttar någonstans nu när vi inte kan bo kvar här. Hoppas det blir en stor lägenhet iallafall! ;)


Okej då.

När jag vaknade idag och skulle äta frukost, så såg jag att brödet var gammalt och att yoghurten var slut. Blir galen! Det fick bli fisk- soppa till frulle. Inte illa pinkat det heller..

Igår fick jag ett samtal från ****** som vi hyr lägenheten av, hon har fått en som vill köpa den så vi måste flytta innan Juni. STRESS! Än så länge så har vi ingenstans att ta vägen. Vi SKA flytta till Handen men nu ser det ut som att vi få fixa en lägenhet här i Täby ett par år tills allting börjar rulla på ordentligt med fasta jobb osv, sen blir det flyttning söderut! Hoppas verkligen att vi hittar någon snart.. vore inte sådär superkul att bo på gatan och behöva fira Elnas födelseag där.. skönt att hon fyller år på sommaren!

Förresten, visste ni att dom har slutat sända våra bästa år på åttan? Super sugigt! Nu missade jag ju ytterligare ett avsnitt! -.-


I sommar ska jag ha tillbaka mitt ljusa hår!


en ledig dag.

Vart åker man när man är ledig? Till IKEA såklart! Ska träffa våra underbara vänner Sofie och Jimmy där med sonen Liam. Super mys ska det bli! Niklas ä på jobbet idag, så vi åker när han har slutat klockan 13 :)

Elna somnade klockan 20 igår och vaknade inte förrens strax efter 09 i morse, UNDERBART!
Morgonen hittills har bestått av en lång frukost med lillan och Beach boys sprudlandes genom högtalarna. Det är så underbart bra musik. Riktiga sommarlåtar faktiskt!

Slänger in en bild på en glad liten tjej!


Grattis till mig!

Igår var det grattis till mig. Hade familjen + Ullis på besök. Vi åt tacos och fikade med tårta bland annat. :) Super mys! Ullis stannade för natten och var så go imorse som tog hand om Elna så jag kunde göa mig i ordning. Hon är som en liten extra-mamma kan man väl säga ;)
Jag bara längtar tills hon får bebis så jag kan hjälpa till! Börja producera barn nu Ulrika!

Idag har vi vart i stan, blev bjuden på lunch. Supergott!
Tyvärr hann vi inte vara där mer än ett par timmar, men det var väl lika så bra då jag har tvättstugan nu klockan sex. Älskar att tvätta när det doftar så gott! :) Stryka är också härligt, man får lite lugn och ro samt tid att tänka på allt runt omkring..

Ha det toppen!

RSS 2.0