Man ska aldrig säga aldrig!

Jag säger alltid att jag aldrig blir sjuk. Jag blir ALDRIG sjuk! Men nu jäklar. Det var inte länge sen jag blev magsjuk, och nu har jag ont i halsen.. eller mer i gomen faktist. Konstigt det där..
Niklas hade feber i helgen och Elna igår. Alltid är det något!

Idag blir det storstädning av hela lägenheten. En viss som fyller år imorgon och får hem familjen på mys! ;) Det ska bli skoj!


Med ett tema

Att det ska vara så svårt att få tag i en garderob med något tema eller något snyggt mönster. Min lilla busa behöver ett nytt skötbord, en ny säng OCH en ny garderob för alla sina kläder.. Jag hittade en supersöt garderob på blocket med djungel-tema, tyvärr var den såld samma dag jag hörde av mig. Såklart man kan göra ett eget mönster om man införskaffar sig en enfärgad garderob, men jag är så dålig på sånt där.. :) Någon som säljer något av ovanstående? Vore toppen!


Smart eller lat?

HIttade skönaste sidan på facebook. Checka in www.snacksattack.se ! De som har den sidan lär tjäna grymt med pengar på alla lata svenskar ;)
Helt rätt tycker jag. Det är ju inte alltid man har tid eller lust att springa iväg till affären och handla gottis. Speciellt inte när det är dåligt väder.. Man får akta kaggen helt enkelt ;)

Fredag idag, superskönt! Veckorna går så himla fort. Ska jobba imorgon, men börjar inte förrens kl. 15. Skönt skönt!

Just det, vi var tvugna att skaffa nytt virus-program till den bärbara, så medans Nicke fixade det så satte jag mig vid den stationära. Det var super länge sen verkligen. Hittade en massa bilder, bland annat den här från i våras! :)

Med socker på!

K**** dator..

Nu ville den!

Vighet

Min lilla sessa är nog den vigaste tjejen som finns. En blivande cirkus-prinsessa kanske? ;)

Tänkte slänga ut en bild på hur hon brukar lägga sig när hon är trött, måste ju medge att det ser lite småkul ut..

Hon har inte lärt sig att gå ännu och hon kan inte heller ställa sig från golv till möbel. Hon hänger i säng kanten om hon blir förbannad. Det är meningen att läkarna på Astrid Lindgren ska röntga Elnas leder och muskler för att se om dom hittar något. Dom säger att hennes rygg inte riktigt är som den ska vara och att det kan bero på det. Det är ingenting att bli orolig över säger dom eftersom det mycket väl kan vara så att hon bara inte känner för att börja knata omkring ännu, men det är klart att man funderar lite när alla andras knoddar springer omkring..
Tyvärr så åkte Elna på lunginflammation och en rad andra onödigheter, så vi får vänta i ca 6 veckor innan dom vågar söva henne. (Man måste söva en sån liten då det krävs att man ligger stilla i 45min!) Hoppas på det bästa helt enkelt. Hon är övervig iallafall, det har vi alla konstaterat. ;)

Datorn vill inte riktigt att jag ska lägga upp någon bild för tillfället, försöker igen imorgon och ser om det går bättre..

Nu ska vi se..

Hemma från jobbet. Mötet drog ut lite på tiden, så när jag var på dagis så slutade Niklas jobbet, tur i oturen för honom som fick svänga förbi och hämta upp oss ;)


Eftersom det är sånt väder ute, så tänkte jag att det kunde passa bra med en vinter- bild på min lilla tösa! Tänk att det ska ta sån tid att lära sig ladda upp en bild som visade sig vara det enklaste av allt ;)
Eftersom det är sånt väder ute så tänkte jag att det kunde passa bra med en vinter-bild på min lilla tösa! :)

Tack du anonyma!

Tack du Anonyma som påminde mig om min egen dumhet! Först nu ser jag hur jag ska infoga en bild. Det fixas ikväll när jag kommer hem. Hoppas hoppas!


På jobbet

Då sitter man på jobbet. Har precis slutat men ska ha möte om ett tag, så jag passar på att ta mig en kopp varm choklad och blogga lite :)

Tittar ni på Big Brother något? Inte alls lika "intressanta" människor som det har vart tidigare, då man fastnat för någon direkt. Det har iallafall jag gjort som inte har mycket mer till liv än att följa såna skit program ;)
Men det kanske blir mer intressant med tiden.. tycker det är superkul att titta på människor som gör bort sig. Skulle nog KANSKE tillochmed kunnat medverka om jag inte haft barn. Nu vill jag inte vara utan min skrutt så länge. Och inte min Niklas heller såklart :)

Vi funderar förresten på att söka oss en lägenhet i Handen. Helst en hyresrätt, så om ni vet någon 3a eller 4a där omkring eller iallafall Söder om Stan så får ni gärna hojta till! För tillfället bor vi i en andra hands lägenhet som vi måste lämna i slutet av Augusti. Det är lite brådis om vi ska hinna få en schysst lya.
 Jag vill så gärna hinna flytta i början av sommaren så man kan fira Elnas 2 års dag där. Kan inte förstå att hon blir hela 2 år! Tiden går så fort. Måste få mig ett fast arbete så man kan börja producera nya bebisar! :) Niklas tjatar ;)

Vi hörs!


DU!

Vet du hur man fixar in bilder i bloggen utan att dom ska hamna i en annan mapp? Är så trött på det här nu. Ingenting vill fungera. :( Kan du hjälpa mig tror du? Hör av dig.

Har precis kommit hem ifrån dagis, det är bara -10 ute men känns betydligt värre trots att solen skiner på. Har kurat ner mig i soffan under ett täcke med en kopp te och en smörgås. Super mysigt med lite ensamtid ibland! :)

ikväll ska vi till Jens. Han fyllde 21 i Söndags (Gattis till honom!) så ikväll blir det Tårta. :) Älskar såna där sötsaker..


Jobb, jobb, jobb..

Älskar att jobba :) Jobbar dock bara på helgerna nu, men har pratat runt lite och tittat med dom andra på jobbet om dom behöver hjälp så jag ska få mer vardagar.. skoj!
Elna sötisen ska tillbaka till dagis nu imorgon -måndag- och jag hoppas verkligen att hon håller sig frisk då!

Annars då, har ni gjort något roligt i helgen? Jag har som sagt jobbat hela helgen och kommer att jobba varje helg nu fram tills i mitten av Mars eller något. Vill åka kryssning! Ska ni med?  

Svinkallt!

Den här dagen började som ett helvete rent ut sagt :P
Igår kväll så tittade jag igenom så jag hade allting klart för idag när jag skulle till jobbet.
Imorse såg jag min feta plånbok titta ut ur jackfickan och tog ut den för att slippa kånka runt på den när jag jobbade och för att inte tappa den. Gick lugnt ner till tåget, men var ändå 10 min för tidig! När jag stod och vänta , så slog det mig att helvetes jävla skit! Mitt busskort ligger i plånkan. Typiskt mig!! Det var till att springa hela vägen hem i -23 grader för att försöka hinna med tåget till jobbet.. Det gick ju såklart inte. Jag hade super ont i halsen efter ett tag och kunde knappt andas pga, kylan. Ni som brukar springa vet ju hur det är ;)
Det blev till att gå och vänta på bussen och bli ett par minuter sen på jobbet.. usch! Att inte komma i tid är bland det värsta jag vet! Som tur är så händer det nästan aldrig!!

Gått kalas bra på jobbet annars, vi har alltid lika roligt. Ett riktigt underhållande jobb faktiskt, med roliga och snälla människor. :D
Underskattat är det också..

Nog om det. Hur har er helg vart hittills? Gjort något roligt?

Har syster Lisa här på besök som jag kanske skrivit tidigare. Kul kul!

Ikväll blir det räkor och vin! MOOOOOOOOOOOOMS!

Bilder?

Nej, nu ä jag trött på att det inte går att lägga in bilder i min blogg. Bilder gör ju Allting så mycket roligare (tycker iallafall jag)! Ska försöka fixa det tills i helgen, Lovar!

Älsklingen slutar snart, då ska vi iväg och handla lite inför helgen, sen kommer lillasyster Lisa hit! som hon har tjatat! :) Tyvärr har det inte gått på flera veckor eftersom vi vart sjuka och allt sånt..

I helgen jobbar jag, så alla får väl roa sig själva då ;)

Hej hopp, gummi..?

Filmkväll + storstan

Igår kom min kära väninna Ulrika hit. Vi vandrade omkring lite i Täby centrum och jag shoppade en finfin tröja från Gina T. Tacka fan för presentkort!

Idag blev det till att åka in till storstan, Stockholm. Vi fixade en present till en som snart fyller år (kan tyvärr inte skriva ut vem) ;) sen lunchade vi på mc donken och vandrade omkring i det härliga, kalla vädret. Ulrika fixade en ny telefon från Telenor, någon Nokia blev det..
Självklart så blev det en Chai-latte innan hemgång! :)

Tack för de här dagarna Ulrika!

Imorgon börjar helgen igen, det är sjukt vad dagarna går fort!

Tjosan.

en bra start på morgonen :)

Har vaknat på rätt sida idag :) Min busunge är på topphumör också, så det känns toppen! :)

Är det någon mer än jag och Ullis som följer våra bästa år? ;) hehe.
Man fastnar i såna program när man måste vara hemma på dagarna!

Just nu sitter jag och dricker varm nyponsoppa! Helt okej, men aj så onyttigt! Jag och Elna ska strax bege oss till Täby centrum och möta upp Ullis. Det blir väl till att fönstershoppa, sen drar vi hem och äter kladdkaka! Mums.

Lär väl skriva ett par rader senare också. Tänkte höra med Ullis om hon vet hur jag ska slänga in bilder här också, det vill inte fungera alls! :(

Tjingeling!

Nu ä det dags igen.

Nu ska vi bege oss till svärföräldrarna på middag igen. Känns som att vi har vart där varje dag den här veckan. Anledningen till att vi ska dit nu är att det är hockey på tvn och vi har inte den kanalen :(

Hörs!


Hade ni det lika trevligt som jag?

Hade super trevligt igår. Var med Niklas, syster och hennes pojkvän Kristoffer på Helenes krog. Super mysigt och grymt god mat! :) Jag tog en fisk & skaldjurs pasta, mums! Niklas var tråkig och åt samma sak som han gjort ALLA gånger vi vart där. Dvs Kött, klyftpotatis och 3 olika såser. Men vem kan klandra honom? ;) Hehe.
Det är för mig ingen speciell dag egentligen.. en anledning att gosa lite extra, få god mat i magen osv :)

Vad gjorde ni på alla hjärtans dag?

Måste påpeka att min syster är rolig ibland ;) När vi stod och väntade på tunnlbanan så sa
jag: Visst var den rolig den där med geten?
Emelie: Menade du han som gick förbi nyss?
Jag: va? Geten?
Emelie: Gick det förbi en get här? :O

Skrattade gott åt det. Haha!

Ha det gott allesammans!

God middag.

Blev bjussade på käk hos svärföräldrarna idag igen. Lax med potatis och romsås. mums! Det satt rätt fint i kistan kan jag ju tala om för er ;) Dock lite svårt att få ner maten när man vart magsjuk innan och knappt kunnat äta något alls..

Nu är vi iallafall hemma igen, ska ta en dusch och titta på solsidan :) Kanske kan få busan att somna i tid ikväll. (och såklart få sambo att hålla sig vaken längre än 21..) Hehe!

Hoppas ni haft en trevlig helg allesammans!


Godmorgon?

Lite väl sent att skriva godmorgon kanske.. :)
Sitter här med världens busigaste och kramigaste tjej. Det är så mysigt! :)
Får se vad dagen har att bjuda på, Niklas är lite risig i magen för tillfället, men hoppas hoppas att han blir frisk. Vi har ju bokat bord på Helene´s krog imorgon kväll och ska dubbel dejta med syster och hennes pojkvän. Supermys om vi kommer iväg! :)

Myskväll och trevligt sällskap

Myskväll och trevligt sällskap var tanken med denna kväll, sitter i soffan med ett glas vitt och tittar på en bra film på tvn. Elna ville inte somna förrens sent.  Nu sitter man här ensam och övergiven av en snarkande sambo..  visst att han är trött efter en veckas abete, men att somna 2 kvällar i rad är väl inte så snällt?! Speciellt inte med tanke på att det är våran enda gemensamma helg i Februari-Mars månad :(

Skriv gärna och berätta vad ni haft för er i helgen!

Äntligen!

Äntligen orkade vi ta oss ut på en promenad! Gick med Elnas farmor och farfar ner till Rönningeby och tog en fika. Jag var lite försiktig med godsakerna så jag tog en liten chokladboll och en dricka. Nicke det glupskot åt våfflor! ;) Såg faktiskt riktigt gott ut! :) På vägen hem svängde vi förbi Fyndinge och tittade runt lite. Älskar att gå in i såna butiker och bara titta. sällan jag kommer ut med något dock!

Längtar tills vi kan åka till Pappa i Katrineholm och dra till Vingåkers Outlet och till mamma i Nynäshamn då vi kan ta oss en sväng förbi Pernillas och Åsas. Där finns det mängder med barnkläder och prylar! :)

Tjing!

Magsjuka.

Tänk att man skulle dra med sig lite magsjuka hem ifrån sjukan. har spytt som en gris! Nu känns det dock lite bättre. Mår illa, men kan sitta upp och har fått i mig lite sparrissoppa som i vanliga fall är såå gott!
Eftersom jag blev sjuk och Niklas inte kom ifrån jobbet (som vanligt) så fick Elnas fasmor ch farfar köra in henne till Astrid Lindgrens för en extra kontroll. Hon behövde inte läggas in igen, men fick med sig vätskeersättning hem. Om hon blir magsk´juk så måste vi åka in igen sa dom eftersom hon inte har råd att gå ner mer i vikt. Hon väger bara 7,6 kg. Helt sjukt för en 1,5 åring..

Vad gör ni i helgen? Några tips för oss som måste sitta hemma?

Läskig källare!

Imorgon bär det av till Astrid Lindgren igen. Elna äter fortfarande inte så mycket som hon ska, så vi ska in och se vad dom säger. Niklas kan inte slita sig från jobbet då alla ska på möten osv så snälla svärfar kör in oss!

Om ni vill vara med om något läskigt, så kan ni gå ner i våran källare! Den är bara.. burr! Har vart rädd för den sen hissen åkte ner dit i mörkret utan att det var någon där.. usch och fy! Riktigt kusligt må jag säga.. eller skriva.
Hursomhaver så var jag och Niklas nere där nu för ett par minuter sen, bara av ren nyfikenhet. Det är säkert 4-5 dörrar där så vi visste inte alls vilken vi skulle in i, (fick testa oss fram) :P
väl där inne så var lampan tänd (såg ingen där innan) och ett förråd var öppet. Kanske bor det någon där? Känner mig ständigt iakttagen när jag står och väntar på hissen.. Läskigt!

Måste tacka min underbara vän Ulrika för att du kom och umgicks med oss igår/idag! Det är alltid lika kul att ha dig här! :)


Äntligen hemma!

Idag kom vi äntligen hem ifrån sjukhuset. Som jag skrev tidigare så åkte vi in till DS med Elna, men blev hemskickade med orden "ta en alvedon och använd flitigt med nässpray". Dagen efter -Söndag- åkte vi in till Astrid Lindgrens barnsjukhus eftersom jag kände att det här inte alls stämmer, så här ska inte Elna vara. Vi gick till närakuten, där dom pratade lite med oss, tittade på Elna och skickade oss direkt till den stora akuten. Där fick vi ett rum och en läkare kom in nästan direkt. Han tittade på Elna och gjorde en del undersökningar, sen sa han att hon hade en kraftig öroninflammation, Lunginflammation, struprörs katarr, hon var rejält uttorkad och en aningens förstoppad. Hon har även RS virus i kroppen..

Vi fick läggas in direkt och hela första natten tog dom en massa blodprover, gjorde undersökningar och tittade till Elna regelbundet. Hon fick även smärtstillande och antibiotika. Det här har vart dom värsta 3 dagarna i våra liv hittills. Att se en sån liten må så dåligt är fan inte enkelt.

Idag fick vi åka hem på permission för att se om Elna klarar av att äta bättre samt börja sköta magen. (hon fick klyx innan vi åkte så det mesta kom nog ut då.) Måste medge att jag är lite orolig eftersom hon inte har ätit någonting sen igår och det kräktes hon upp i natt. Idag har hon fått i sig 2 pyttesmå tuggor med banan och några små klunkar saft. Hoppas verkligen att hon vill äta bättre i natt och/ eller morgonbitti så vi slipper åka tillbaka till sjukan! 

Håll tummarna för vår lilla tjej!


Är det att överdriva?

Jag vet inte om jag överdriver eller inte. Känner alla mammor såhär?
Elna har nu 40+ i temp, är blek som ett spöke i ansiktet, pulsen ligger på 165/min så hon andas rätt snabbt och hon har 36 andetag/min. Hon har mycket slem i lungorna (som dom bekräftat tidigare) och hostar väldigt mycket. Beror allting på febern? Det verkar ju inte bli bättre av alvedon iallafall!
Var ju inne på Ds tidigare som jag skrev, men det hjälper inte. Dom tog ju inga tester på henne!
Elna har ju haft hög feber förut, men det känns verkligen i hjärtat när jag ser hur dåligt hon mår.. Hon skriker när hon sover också.. men det måste väl vara ett "bra" tecken så hon inte är medvetslös?!

Att man ska nojja så mycket..

Rekommenderar er inte att åka till DS barnakut om ni vill ha bra och proffessionell hjälp. Har vart där ett par gånger och haft en bra läkare hittills som lyssnat och tagit oss på allvar. Ständigt hoppas man på en förbättring.

Det känns lite som att man inte blir tagen på allvar. Är det för att vi är unga föräldrar? Dom ser ju på Elna att hon att utslagen! Visst att man får mycket sjukdomar från dagis, men Elna hinner ju knappt vara där. Hon är borta minst 2veckor/månad för att hon har öroninflammationer, hudinfektioner eller hög feber. Det är något som inte stämmer och jag sak tamig fan ta reda på vad!

hej!

Ds Barnakut

Åkte in till Ds barnakut idag med Elna eftersom hon inte äter eller orkar vara social över huvudtaget. Hon har sovit i flera dagar med blir bara sämre. Hon är röd och irriterad i öronen men det "buktar" inte. Läkaren var långt över 60år och skit seg. Otrevlig dessutom! Hon sa att dom inte skriver ut antibiotika till barn under 2 år (vilket dom ALLTID gjort innan eftersom Elna åker på det hela tiden). Hon skyllde på dagis där elna knappt vart alls eftersom hon alltid är sjuk. Hon sa också att "de första 1,5åren är åt helvete. det är bara förjävligt". såna uttryck får man väl inte använda mot sina patienter? Vet inte om jag överdriver, men jag blir orolig när Elna har hög feber som kommer och går hela tiden. Den håller i sig i ca 5-7 dagar varje gång, försvinner 1-2 dagar och kommer sen tillbaka igen. Någon som har vart med om liknande och vet vad det kan bero på? Det är ingen infektion som går omkring, för det håller väl ändå inte i sig i flera månader i sträck? Hoppas min lilla busa blir frisk snart, fö just nu är hon bara jätte blek och ser helt groggy ut!

Rönninge by!

Som jag skrev tidigare idag så var vi iväg till Rönninge by. Elna var inte sådär super pigg och sov mest i vagnen. Det var inte så mycket djur ute nu i kylan heller, men Elna fick iallafall klappa både hästan och kaniner! Korv med bröd köpte vi också. super mysigt!
På vägen hem skulle vi ta en "genväg" som Nicke brukade gå förut.. det var en brant backe med is is is och.. is! Inte så lätt med en barnvagn direkt.. ;) Vi lyckades iallafall dra upp vagnen halvvägs innan vi kom på att det kanske var enklast att gå ner igen och ta den vanliga vägen.. Tittade ner och bestämde oss för att fortsätta på dödsvägen (skulle vi börjat vandra neråt igen så hade vi halkat och tappat vagnen!)
Det var värt allt kånkande och slitande, för när vi kom upp såg vi en second hand butik som var öppen (har bara gått förbi innan..) fanns massor med fina saker där inne, både begagnat och sprillans nya saker! Vet inte om dom beställer in saker från andra länder eller något..!? Dit ska jag gå igen iallafall!

Nu är vi hemma och Elna är fortfarande sänkt, får se om vi får åka in till Täby Närakuten med henne ikväll om hon inte piggnar till.. Hon har haft en hel del öroninflammationer nu och brukar bli såhär av det. Hon avalutade förra medicineringen i Måndags, så det är väl dags för en ny inflammation nu enligt "schemat". Det är ju förjävligt att man kan räkma ut när hon ska bli sjuk.. Läkaren skulle skicka en remiss till öron för att dom ska se om Elna behöver rör i öronen. Men det var flera veckor sen och vi har inte hört någonting om det. Läkareär helt enkelt inte att lita på nä det gäller sånt.. suck.

Aja, nu ha vi storfrämmande av Jens! Ska väl börja med maten strax så får vi se vad som händer framåt kvällen! Tänkte slänga in lite bilder sen också! :)

Tjing!




Rönninge by + 100 andra tankar?

Är fortfarande sjuk, men värst är nog lillskruttan som hostar och har feber..
hur som haver så har jag lovat henne att vi ska till Rönninge by idag och titta på djuren. Om hon orkar det dvs..
Tur att det är utomhus! Om inte annat så får vi oss en härlig promenad!

Längtar till sommaren! Gå ner till stranden, sol & bad.. En picknick korg fylld med godsaker.. MM!

Skrev ju igår att Nicke var och hyrde film, The Bounty hunter blev det med Jennifer Aniston. En helt okej film faktiskt, men tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Jennifer Aniston är en grym skådespelerska (Faktiskt en av mina favoriter), så jag har kanske lite för höga förväntninar på hennes filmer..

Det värsta som finns måste nog vara när allt man skriver plötsligt raderas!  Vart tog brev skrivandet vägen? Hur hade det vart om datorer inte fanns? Då hade det ju uppenbarligen aldrig funnits några bloggar. Hade allt man skriver kommit ut i någon tidning? Det är ju omöjligt med så många bloggare som det finns idag.

aja, just nu snurrar alla möjliga tankar och funderingar runt i skallen, det får bli till att skriva av mig lite mer senare så slipper ni läsa om 100 olika saker i ett inlägg. ;)

Nu ska vi iallafall äta lite lunch, göra oss i ordning och vänta på Niklas så vi kan bege oss vidare ner till Byn!

Hej hopp!


Presentation

Äntligen frisk nog att kunna sitta upp! Vaknade imorse av att jag hade sjukligt ont i bihålorna, öronen, ögonen och att halsen svullnat igen. Inte roligt, men det är väl sånt man får stå ut med när man har småbarn och det är sånt här väder..! :)
Tur som jag har så var svärföräldrarna snälla att passa Elna ett par timmar när Niklas inte kunde slinka ifrån arbetet.. (dom är sjuka allihopa!)

För er som är intresserade så kansk jag ska ta en närmare presentation av mig själv, (antar att det är roligare att veta vems blogg man läser..)

Mitt namn är då Veronica. Sambo med Nicke och har en dotter på 1,5 år vid namn Elna.
Jag är snart 22 år fyllda och jobbar som hemtjänstassistent i Täby. Ett riktigt roligt jobb faktiskt!

Vet inte vad mer man kan skiva om sig själv, men det dyker väl alltid upp något! :)

Min underbara sambo har vart iväg och hyrt film och köpt lite gott så vi får väl se om det får stanna kvar i magen eller inte!

Ha det kalas!


Första inlägget!

Efter mycket tjat och gnat från mina vänner, så har jag äntligen skaffat mig en blogg!
Jag ska göra mitt bästa för att ni ska få hänga med i min drömvärld med dotter, sambo och det där lilla extra som gör att en blogg just blir en blogg.


Vi ses!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0